Reisverzekeringen

Er zijn ook verschillende reis verzekeringen die u kunt afsluiten voor uw vakantie. Zo kunt u een kortlopende reisverzekering voor de duur van uw vakantie of een doorlopende reisverzekering voor het gehele jaar afsluiten. Een reisverzekering vergoedt bepaalde medische kosten in het buitenland of extra kosten in verband met calamiteiten. Ook kunt u een annuleringsverzekering afsluiten, zodat u de kosten van uw vakantie terugkrijgt als u door een noodgeval niet kunt gaan.

Overige verzekeringen

Naast een autoverzekering, een zorgverzekering en een woonverzekering zijn er nog vele andere soorten verzekeringen. Zo zijn er een aantal verzekeringen voor particulieren, maar er zijn tevens zakelijke verzekeringen voor ondernemers. Hieronder vindt u een uitleg over een groot deel van de verschillende soorten verzekeringen.

Verzekeringen voor voertuigen

Als u in het bezit bent van een voertuig, bent u bijna altijd verplicht om hier een verzekering voor af te sluiten. Deze verzekeringen werken eigenlijk net zo als een autoverzekering. Zo kunt u bijvoorbeeld een motorverzekering, een camperverzekering, een brommerverzekering, een bromfietsverzekering of een scooterverzekering afsluiten.

Zakelijke verzekeringen

Voor ondernemers zijn er diverse zakelijke verzekeringen. Zo kunt u bijvoorbeeld een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten of een pensioensverzekering. Ondernemers kunnnen er tevens voor kiezen om een rechtsbijstandsverzekering of een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Ook is het verstandig om een opstalverzekering en een inboedelverzekering af te sluiten als u een bedrijfsgebouw heeft. Er zijn dus ook verschillende particuliere verzekeringen die tevens tot zakelijke verzekeringen gerekend kunnen worden.