Bereken direct uw autoverzekering

 

Transparant Verzekeren

Een verzekering is eigenlijk een contract tussen een verzekeraar en een klant. De klant betaalt maandelijks een bepaald bedrag aan de verzekeraar. Als de klant schade ondervindt die onder de dekking valt, wordt dit vergoed door de verzekeraar. Er zijn veel soorten verzekeringen en veel mensen weten niet hoe ze een verzekering moeten afsluiten. Transparant Verzekeren maakt het voor u een stuk duidelijker door een uitgebreide uitleg over verzekeringen te geven!

Verplichte verzekeringen

In Nederland zijn er een aantal verplichte verzekeringen. Zo staat er in de wet dat iedereen van 18 jaar of ouder verplicht is om een zorgverzekering af te sluiten. Daarnaast zijn bezitters van een voertuig wettelijk verplicht om een verzekering voor dit voertuig af te sluiten. Naast deze wettelijk verplichte verzekeringen zijn er soms nog een aantal andere verplichte verzekeringen die worden verplicht vanuit een organisatie. Zo kan een jachthavenexploitant u verplichten om een bootverzekering af te sluiten of u moet van de verhuurder van uw woning een opstalverzekering afsluiten.

Hoe kunt u een goedkope verzekering afsluiten?

Als u een verzekering wilt gaan afsluiten, gaat u natuurlijk op zoek naar een goedkope verzekering. U kunt dan bijvoorbeeld de kosten van de verzekeringen op de websites van verzekeraars berekenen en vervolgens de prijzen van de verzekeringen vergelijken. Daarna hoeft u enkel nog op de website van de verzekeraar van uw keuze op de knop bevestigen te drukken. Op die manier vraagt u direct uw verzekering aan.

U kunt ook de prijzen van verzekeringen vergelijken op een vergelijkingssite. Op deze website vult u een formulier in en de website zal daarna de hoogte van de premies van verschillende verzekeringen voor u berekenen. Dan kunt u de kosten van de verzekeringen vergelijken en een goedkope verzekering via de vergelijkingssite afsluiten.

Hoe kunt u een verzekering opzeggen?

Een verzekering opzeggen is voor veel mensen nogal ingewikkeld. In ieder geval zult u ervoor moeten zorgen dat u rekening houdt met de opzegtermijn. Per verzekering kan de opzegtermijn erg verschillen. Zorg er altijd voor dat u uw verzekering op tijd opzegt, want anders zit u hier nog langer aan vast. U kunt het beste uw verzekering opzeggen door een aangetekende opzegbrief naar uw verzekeraar te sturen.