Woonverzekering

 

Een woonverzekering is een combinatie van meerdere soorten verzekeringen die met wonen te maken hebben. Als u een woonverzekering afsluit, kunt u profiteren van een korting op deze verzekeringen. Verzekeraars willen namelijk graag dat u al deze verzekeringen bij hen afsluit en bieden u daarom een lagere premie aan voor het totaalpakket. Een woonverzekering bestaat uit een opstalverzekering, een inboedelverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering.

Wat is een opstalverzekering?

Veel mensen die voor het eerst een huis gaan kopen vragen zich af: “Wat is een opstalverzekering?” Er wordt namelijk vaak gezegd dat het verstandig is om deze verzekering af te sluiten als u een eigen woning heeft. Dat klopt, want een opstalverzekering vergoedt eventuele schade aan de opstal. Dit is al het materiaal dat aan het huis vast zit en niet te verhuizen is.

Wat is een inboedelverzekering?

Ook wordt bij de koop van een woning vaak aangeraden om een inboedelverzekering af te sluiten, maar wat is een inboedelverzekering precies? Met een inboedelverzekering bent u verzekerd tegen schade aan uw inboedel. Dit is al het materiaal dat wel te verhuizen is, oftewel het meubilair en uw persoonlijke bezittingen.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Bij het afsluiten van een woonverzekering krijgt u er ook een aansprakelijkheidsverzekering bij, maar wat is een aansprakelijkheidsverzekering eigenlijk? Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de letselschade en materiële schade die u aan anderen toebrengt. Dit geldt ook voor de schade die een ander gezinslid veroorzaakt. Een aansprakelijkheidsverzekering kan bijvoorbeeld handig zijn als uw kind per ongeluk bij iemand een bal door de ruit schiet.